Feestelijke bijeenkomst PrimaCura HuisArtsenSpoedPost en SpoedEisende Hulp

29 juni 2023

We gaan het samen doen!

Op 27 juni was er een feestelijke bijeenkomst van HASP PrimaCura & ETZ SEH voor het afsluiten van de definitieve ontwerpfase van het Acuut Centrum. Met zo’n 110 aanwezigen een succes. In een interactieve setting werd geluisterd, gediscussieerd, ideeën opgehaald en zijn de nieuwbouwplannen grondig bekeken en besproken.

De avond gaf een goede impuls aan de toekomst van onze gezamenlijke spoedzorg in Midden-Brabant. Met 3D-impressies, plattegronden, luchtbeelden, maquettes en bezichtigingen met VR-brillen zijn de plannen gedeeld. Samenwerken in de acute keten biedt namelijk kansen om het beste uit beide werelden te halen. Goed voor de patiënt en de professional.

De aftermovie geeft een indruk van deze bijeenkomst die door alle enthousiaste inzet heel geslaagd is.

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

Interactieve avond

De avond werd door Leonie Tromp (medisch bestuurder PrimaCura) en Anita Wydoodt (lid Raad van Bestuur ETZ) geopend. Daarna werd in kleine groepjes het gesprek aangegaan over diverse relevante thema’s die voor iedereen belangrijk zijn, zoals:

  • Kennismaken en leren van elkaar.
  • Snellere doorstroming voor de patiënt.
  • Veiligheid voor medewerkers.
  • Proces rondom doorstroming en diagnostiek.
  • Kledingvoorschriften.
  • Gezamenlijke koffiekamer.
  • Loopafstanden en parkeren.
  • Rust creëren in de drukke omgeving.
  • ICT-systemen.

Blik op de toekomst

De opgehaalde ideeën worden meegenomen in de gebruikersgroepen voor de nieuwbouw. Na de zomerperiode start de volgende nieuwbouwfase waarin het ontwerp overgaat in het uitwerken van de zorgprocessen. Want we gaan niet alleen samen-wonen, maar vooral samen-werken!