ETZ verruimt openingstijden DigiPunt

5 april 2023

Voor hulp bij digitalisering

Steeds meer zaken zijn online te regelen, zoals het maken van een afspraak of het inzien van je medische dossier in MijnETZ. Maar sommige patiënten vinden digitalisering lastig. Voor die patiënten is er hulp op een fysiek punt in het ETZ en bij de Bibliotheek Midden-Brabant. Om nog meer mensen te helpen, zijn de openingstijden verruimd.

Digitaal vaardiger

In de toekomst gaan steeds meer zaken in het ziekenhuis digitaal. Dat is handig, maar voor sommige patiënten ook lastig. Het ETZ wil patiënten helpen digitaal vaardiger te worden. Op een fysiek punt in het ziekenhuis kunnen zij terecht met vragen over patiëntenportaal MijnETZ en digitale patiëntfolders. Dat kan ook tijdens service-uren in de Bibliotheek Midden-Brabant.

“Misschien gebruiken sommige patiënten MijnETZ nog niet omdat ze niet weten hoe ze met DigiD moeten inloggen. Of ze hebben wel een MijnETZ account, maar weten niet goed hoe het werkt. Ook kan het kan zijn dat ze niet weten hoe ze een digitale vragenlijst moeten invullen. Of de folder niet kunnen vinden die ze moeten lezen voordat ze een onderzoek krijgen. Voor al dat soort vragen kijkt een medewerker op het DigiPunt met de patiënt mee”, licht projectleider Bente van Hattem toe.

Tekst gaat verder onder de foto.

ETZ verruimt openingstijden DigiPuntPatiënten kunnen in het ETZ en Bibliotheek Midden-Brabant terecht met vragen over patiëntenportaal MijnETZ en digitale patiëntfolders..

Locaties en openingstijden

Patiënten met vragen kunnen op verschillende locaties en tijden terecht bij fysieke punten in het ETZ en de Bibliotheek Midden-Brabant. Een afspraak maken is niet nodig, je kunt gewoon langskomen.

DigiPunt in het ziekenhuis:

  • ETZ TweeSteden: begane grond, bij de Patiëntregistratie, maandag t/m vrijdag van 7.30-17.00 uur.
  • ETZ Elisabeth: begane grond, bij de Patiëntenregistratie, maandag t/m vrijdag van 7.30-17.00 uur.
  • ETZ Waalwijk: begane grond, bij de Patiëntenregistratie, maandag t/m vrijdag van 7.30-17.00 uur.

Hulp in de Bibliotheek:

Pilot succesvol afgerond

Het DigiPunt is gestart vanuit een pilot die liep van oktober 2022 tot en met maart 2023. We hebben hiermee veel patiënten kunnen helpen en daarom is de pilot nu omgezet in structurele hulp via het DigiPunt in het ziekenhuis, met verruimde openingstijden. Ook kunnen mensen voor hulp binnenlopen in alle vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant tijdens service-uren.

ETZ verruimt openingstijden DigiPunt