Aangekondigde actiedag op 16 maart

9 maart 2023

De NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) en de vakbonden zijn nog niet uit de cao-onderhandelingen. Hierop is door de bonden een actie aangekondigd op donderdag 16 maart, ook in de drie locaties van het ETZ.

Wat is er voor actie aangekondigd?

De aangekondigde actie bestaat uit het draaien van een zondagsdienst op een doordeweekse dag door deelnemende eenheden van het ziekenhuis. Een zondagsdienst betekent dat afdelingen die meedoen aan de actiedag, patiëntenzorg leveren alsof het zondag is. Uiteraard gaat de zorg voor patiënten die zijn opgenomen gewoon door. Ook gaat alle spoedzorg (op alle afdelingen) door.

Wat betekent dit voor mijn afspraak of behandeling?

We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten of jouw afspraak die dag doorgaat. Als jouw afspraak niet doorgaat, ontvang je persoonlijk bericht. Hoor je niets van ons? Dan kun je ervan uitgaan dat jouw afspraak gewoon doorgaat. We vragen je om niet zelf het ziekenhuis te bellen.