IC-verpleegkundigen ETZ winnen Gouwe Peerke 2021!

30 mei 2022

De jaarlijkse prijs gaat naar een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio Tilburg met een barmhartig karakter. Het thema was dit jaar ‘zorg voor kwetsbaren in coronatijd’. De wisselbokaal en de geldprijs van 1500 euro werd zaterdag door voorzitter Aziza Aboulkacem uitgereikt aan Manon Bouman, organisatorisch hoofd IC van het ETZ. De uitreiking is normaal gesproken op 14 januari, de sterfdag van Peerke Donders. Vanwege de coronapandemie werd deze echter tot twee keer toe uitgesteld.

IC-verpleegkundigen-ETZ-winnen-Gouwe-Peerke-2021.png

Symbolisch teken van grote dank

De ETZ- verpleegkundigen stonden steeds in de frontlinie. Dit gaf voor de jury de doorslag. Andere genomineerden waren Bijna Thuis Udenhout en WeCareNL. Zij kregen tijdens de bijeenkomst in Het Peerke Donders Paviljoen ieder 500 euro. Veel zorgmedewerkers zijn volgens de jury tot het uiterste gegaan. Wat wel eens vergeten wordt, is dat dit ook uitwerking had op het thuisfront. ‘Het Gouwe Peerke 2021 voor de IC verpleegkundigen is ook een symbolisch teken van grote dank voor allen die ons met zorg door de pandemie hebben geloodst’, aldus de Jury. 

Trots

Manon Bouman, organisatorisch hoofd IC van het ETZ is blij met de prijs en bedankt andere afdelingen van het ETZ: ‘Als Intensive Care zijn we dankbaar voor de nominatie. Maar niet alleen wij lieten enorme inzet zien tijdens de coronacrisis. Ook andere afdelingen werkten hard en doen dit nu nog steeds’, aldus Manon Bouman die de bokaal en cheque vol trots meenam naar de afdeling!