Digitale voorbereiding voor eerste polibezoek Orthopedie

11 februari 2022

Vanaf 1 februari krijgen patiënten die voor een eerste consult naar de polikliniek Orthopedie komen een digitale vragenlijst toegestuurd. Dit noemen wij de auto-anamnese. Met behulp van deze vragenlijst krijgen wij voorafgaand aan het consult meer informatie over de gezondheid van de patiënten en kunnen wij hen beter helpen. Het consult wordt daardoor efficiënter en patiëntgerichter. Het is daarom belangrijk dat patiënten de vragenlijst vooraf invullen.

Wat voor vragen staan er in de vragenlijst?

De vragenlijst bestaat uit drie delen. Het eerste deel bevat algemene vragen over de aard en het ontstaan van de klachten. Het tweede deel van de vragenlijst bestaat uit vragen die specifiek betrekking hebben op het gewricht waar de patiënt klachten heeft. Het derde deel bevat aanvullende vragen over de pijn, het functioneren en kwaliteit van leven.

Waar gebruiken wij de antwoorden voor?

Met behulp van deze vragenlijst krijgen we alvast meer informatie over de gezondheid van de patiënt. Op deze manier kunnen we de ernst van de klacht beoordelen en zorgen we ervoor dat de hulpvraag bij de juiste behandelaar terecht komt. Daarnaast is de behandelaar beter voorbereid en komt tot een patiëntgerichter behandelplan.

Hoe kan de patiënt de vragenlijst invullen?

Nadat de patiënt verwezen is door de huisarts, neemt een van onze polikliniekmedewerkers contact op met de patiënt. Tijdens dit gesprek ontvangt de patiënt aanvullende informatie en uitleg over de vragenlijst.