ETZ sluit contract met alle zorgverzekeraars voor 2022

17 december 2021

Het ETZ heeft voor de medisch specialistische zorg met alle zorgverzekeraars een overeenkomst voor 2022 gesloten. Dat is goed nieuws voor onze huidige en toekomstige patiënten. Want dit betekent dat alle zorgverzekeraars de door het ETZ geleverde zorg vergoeden. Daarbij maakt het dus niet uit bij welke zorgverzekeraar een patiënt in het nieuwe jaar verzekerd is.

Dat geeft zekerheid aan patiënten en de zorgverleners in het ETZ. Nu de onderhandelingen met alle zorgverzekeraars op positieve wijze zijn afgesloten, kan het ziekenhuis zich ongehinderd volledig richten op de reguliere zorg, de zorg voor corona patiënten en het inhalen van de uitgestelde zorg.

Goed resultaat

Marcel Vrijhoeven, manager zorgverkoop in het ETZ, is blij dat de onderhandelingen tijdig met goed resultaat zijn afgerond. “Het waren mede door de coronacrisis zeker geen gemakkelijke gesprekken, maar door de inzet en medewerking van alle partijen kunnen we nu toch zekerheid bieden aan onze patiënten. Zij weten dat ze zonder uitzondering in het ETZ welkom zijn en dat de zorg die ze krijgen door de verzekeraars wordt vergoed.” Mits de zorg deel uitmaakt van het basispakket en behoudens het eigen risico.

GGZ

Het ETZ is alleen nog met enkele zorgverzekeraars in gesprek over de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg). Dat zijn de behandelingen voor psychische klachten door psychologen en psychiaters. Marcel Vrijhoeven verwacht dat ook deze gesprekken binnenkort afgerond kunnen worden. “We hebben goede hoop dat we met alle zorgverzekeraars contracten voor 2022 kunnen afsluiten.” Hij adviseert patiënten om voor het actuele nieuws hierover de website van het ETZ goed in de gaten te houden. Of om bij twijfel te informeren bij de eigen zorgverzekeraar.

Omdat de door ons geboden medisch specialistische zorg en de GGZ-zorg elkaar vaak overlappen, zal het ETZ als het onverhoopt niet (tijdig) lukt om contracten voor 2022 te sluiten zich hard maken voor volledige vergoeding van de GGZ-zorgkosten aan de patiënt. Het ETZ is hierbij afhankelijk van de medewerking van de zorgverzekeraars.

​Geen overeenkomst

Voor de specifieke budgetpolissen van Zilveren Kruis en Caresq heeft het ETZ geen overeenkomst gesloten voor 2022.

Klik hier voor een actueel overzicht van de zorgverzekeraars met wie het ETZ contracten heeft afgesloten.