Verdere afschaling planbare zorg

29 november 2021

Door de toename van coronapatiënten moeten we een volgende stap nemen in het stopzetten van onze reguliere zorg: de operatiekamers op locatie ETZ TweeSteden sluiten voorlopig. Hierdoor kan een deel van geplande afspraken, behandelingen en operaties niet door gaan.

Op locatie ETZ Elisabeth gaat een beperkt aantal operaties nog wel door. We leggen je uit hoe dit zit en wat het voor je betekent als je een afspraak bij ons hebt.

Ik heb een afspraak bij het ETZ: wat nu?

Als je afspraak, operatie of behandeling niet doorgaat, ontvang je bericht van ons. Dus krijg je geen bericht, dan gaat je afspraak door. We vragen je om hiervoor niet naar het ziekenhuis te bellen.

Huidige situatie

Ons ziekenhuis bestaat om alle mensen beter te maken. Het opnieuw moeten afzeggen van planbare zorg doet ons dus pijn. Onze artsen bekijken zorgvuldig wie we op dit moment wél en niet kunnen helpen. We bekijken per week hoe de situatie is en hopen snel op verbetering. Maar we moeten daarin eerlijk zijn: de voorspellingen voor de komende periode zijn somber. De besmettingen blijven oplopen. Samen met alle andere ziekenhuizen en zorginstellingen blijven wij ons uiterste best doen om deze crisis tegen te gaan. Jij kunt ons daarbij helpen door je aan coronamaatregelen te houden.

Bel niet zelf naar het ETZ - wij bellen jou.