Estafetteloop afdelingen Spoedeisende Hulp

24 september 2021

Op zaterdag 25 september houdt het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds weer een estafetteloop. Teams van de afdelingen Spoedeisende Hulp (SEH) uit heel Nederland nemen hieraan deel om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek binnen de spoedeisende geneeskunde.

Zo zijn er de afgelopen jaren diverse subsidies uitgekeerd aan onderzoeken die bijdragen aan kwaliteit en betaalbaarheid van zorg op de SEH. Ook vitaliteit van SEH-zorgverleners is een belangrijk onderwerp dat centraal stond bij verschillende toegekende subsidies. Aandacht voor deze onderwerpen is cruciaal, zeker in de huidige tijd waarin met COVID-19 gebleken is hoe belangrijk goede acute zorg is.  
 
Namens het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) doet ook dit jaar weer een team mee. Zorgverzekeraar Coöperatie VGZ ondersteunt dit initiatief van harte. Goede SEH-zorg is van vitaal belang en goed onderzoek levert een belangrijke (maatschappelijke) bijdrage. ETZ en VGZ werken al langer intensief samen rondom dit soort vraagstukken, onder andere via het netwerk Zinnige Zorg. VGZ is shirtsponsor van deze loop en Bas Vreugdenhil, medisch adviseur van VGZ,  loopt mee met het SEH-team van ETZ om de gezamenlijke verantwoordelijkheid hierin te benadrukken.

Doneren kan nog steeds! Help jij ook mee? Doneer hier!

Voorgaande jaren waren liep er ook een enthousiast ETZ-team mee.

Daar gaan ze!