Campagne Samen Beslissen

6 september 2021

Vandaag start een anderhalf jaar durende landelijke campagne over samen beslissen. Veel ziekenhuizen en zorginstellingen doen mee. Wij ook! Want in het ETZ is samen beslissen een belangrijk thema. We leggen je graag meer uit over de campagne en hoe we hier als ETZ aan bijdragen met het Kenniscentrum Samen Beslissen.

Samen Beslissen

Een open gesprek waarin de zorgverlener en een patiënt samen komen tot de beste behandeling, waaronder soms ook de keuze om niet te behandelen. Dit zorgt voor goede, passende zorg. Voor zorg waar mensen zelf voor kiezen en achter staan. Mede door samen te beslissen zijn mensen tevredener over zorg die zij krijgen en kunnen zorgverleners streven naar maatwerk. Met de campagne Samen Beslissen vragen we aandacht voor het belang van samen beslissen. Grote kans dat je de campagne tegenkomt op bijvoorbeeld radio, tv of sociale media.


Kenniscentrum Samen Beslissen

In ons ziekenhuis gebeurt al veel op het gebied van samen beslissen. Om overzicht te krijgen in wat we doen, hoe we elkaar kunnen versterken en continu kunnen verbeteren is er het Kenniscentrum Samen Beslissen. Het kenniscentrum overziet alle activiteiten op het gebied van dit thema en heeft toekomstplannen om samen beslissen nog meer op de kaart te zetten in ons ziekenhuis. Bijvoorbeeld als aanspreekpunt voor alle zorgprofessionals in het ETZ en ondersteuner van wetenschappelijk onderzoek. En door te zorgen voor goede scholing. Zodat zorgprofessionals kennis over samen beslissen kunnen toepassen in de praktijk. Het komende jaar hoor je hier ongetwijfeld meer over binnen- en buiten de muren van ons ziekenhuis!

Campagne-Samen-Beslissen-(1).png