Versoepeling coronamaatregelen in het ETZ

24 juni 2021

Vanaf zaterdag 26 juni worden de coronamaatregelen soepeler. We zijn blij dat dat weer kan. We vinden het wel belangrijk dat het ziekenhuis een veilige plek blijft. Voor patiënten, bezoekers en medewerkers. We doen daarom een beroep op iedereen om vooral voorzichtig te zijn en zelf goed na te blijven denken.

De belangrijkste maatregelen blijven

Dit zijn:

  • Pas handhygiëne toe
  • Houd anderhalve meter afstand
  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen

Mondkapje op of af?

  • Kun je 1,5 meter afstand houden? Dan is een mondkapje niet nodig.
  • Is het druk en kun je geen 1,5 meter afstand houden? Bijvoorbeeld in een drukke wachtruimte van een polikliniek? Dan is een mondkapje verplicht.
  • Kom je op bezoek? Dan is een mondkapje verplicht.
  • Natuurlijk mag je voor je eigen veiligheid overal een mondkapje dragen als je dat wilt.

Is het druk? Dan mondkapje op.
Is het druk en kun je geen 1,5 meter afstand houden? Dan is een mondkapje verplicht.

Ontvangst-/bezoekersbalies

De toegangsbalies bij de hoofdingangen verdwijnen. Dat duurt een paar dagen. Patiënten kunnen zich dan weer aanmelden bij de aanmeldzuilen. Die worden zo geplaatst dat patiënten zich veilig kunnen aanmelden, op voldoende afstand van andere patiënten. Stewards en vrijwilligers begeleiden patiënten bij de zuilen en staan klaar om vragen te beantwoorden.

De centrale Corona Servicebalie keert terug in de centrale hal op alle locaties van het ETZ. Daar kunnen patiënten en bezoekers terecht met vragen over het coronavirus en kunnen ze een mondkapje krijgen als ze die zijn vergeten. Patiënten met coronaklachten verwijzen we ook naar deze plek. 

Bij de liften naar de verpleegafdelingen op locatie ETZ Elisabeth keren de bezoekersbalies terug. De stewards maken iedereen attent op de bekende beschermingsmaatregelen (handhygiëne en mondkapjes) en delen bezoekerspassen uit.  Op de verpleegafdelingen is het dragen van een mondkapje verplicht!

Poliklinieken en behandelruimten

Patiënten blijven we vragen om alleen - dus zonder begeleiding - naar hun polikliniekafspraak te komen. Kan er geen anderhalve meter afstand gehouden worden in de wachtruimte? Dan dragen patiënten een mondkapje.
In de behandel- en spreekkamers dragen onze zorgverleners een medisch mond-neusmasker. Je hoeft dan geen mondkapje op, maar het mag natuurlijk wel.

Zorgmedewerkers

Zorgprofessionals dragen altijd een medisch masker als ze binnen 1,5 meter van de patiënt komen.