Studenten helpen ETZ met onderzoek naar hersenactiviteit bij patiënten met hersentumoren

24 juni 2021

Het ETZ organiseerde samen met studenten van Tilburg University (TiU) en het Impact Programma van de universiteit een evenement; de Datathon. Hierbij gingen studenten aan de slag met geanonimiseerde data van hersenscans van patiënten met hersentumoren.

Op 4 juni vond de Datathon plaats op de campus van Tilburg University. Studenten zochten uit of het mogelijk is het cognitief functioneren beter te voorspellen, door te kijken naar hersenactiviteit en verbindingen tussen verschillende gebieden in de hersenen.

Studenten in actie tijdens de Datathon
Studenten in actie tijdens de Datathon

Schat aan informatie

Karin Gehring, onderzoeker bij het ETZ: “Het is mooi om te zien dat de verbinding met enthousiaste studenten is gelegd: een win-win situatie voor zowel de studenten van de universiteit als de onderzoekers en artsen van het ETZ. Waar artsen kennis hebben over de medische data, hebben studenten ervaring met het analyseren ervan.”

Samenwerking TiU en ETZ

De Dathaton is een voortvloeisel van de ETZ-brede onderzoeksprogramma’s WeCare en Topspecialistische Zorg en Onderzoek. Hierbij is er een intensieve samenwerking met specialisten van het ziekenhuis en onderzoekers op de universiteit.

Meer informatie

Voor meer informatie, bekijk ook het bericht op de website van Tilburg University:

Bekijk ook het filmpje:

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.