Bekijk de nieuwe themasite van onderzoeksprogramma We Care

25 mei 2021

Binnen We Care worden de krachten van het ETZ en Tilburg University gebundeld om onderzoeksprojecten op te starten die de kwaliteit van zorg verbeteren.

De projecten binnen We Care sluiten aan op een van de drie thema's: gedeelde besluitvorming, artificial intelligence/data science en e-health.

De komende jaren delen we regelmatig via de website en sociale media van het ETZ en de universiteit informatie over de voortgang van We Care, via www.etz.nl/wecare.

Website We Care.PNG

Over W​e Care

We Care wil wetenschappelijk onderzoek verbreden en verdiepen. Het onderzoeksprogramma is een samenwerking tussen het ETZ en Tilburg University (TiU ). Het doel is dat de resultaten en conclusies uit de diverse projecten toegepast worden in de praktijk waardoor de patiëntenzorg verbetert.

Binnen samenwerkingsverband We Care stellen beide organisaties subsidie beschikbaar aan onderzoekers om een project op te starten. Vanuit Tilburg University doen alle vijf faculteiten mee. Bij de onderzoeksprojecten is een medisch specialist van het ziekenhuis en een onderzoeker van de universiteit betrokken die samen het onderzoek uitvoeren.

Programmamanager voor We Care is Mariska de Jongh. Het bestuur wordt g​eleid door prof. dr. ir. Jantine Schuit, Vice Rector Magnificus TiU en prof. dr. Bart Berden, voorzitter Raad van bestuur ETZ.