ETZ-verpleegkundigen nemen afscheid van papieren werkbriefjes

14 april 2021

De verpleegkundigen van het ETZ doen papier in de ban. Zij werken voortaan digitaal, met behulp van de app Rover. Die wordt vast onderdeel van de zorg op verpleegafdelingen.
 
Verpleegkundigen op vier klinische afdelingen hebben sinds deze week via de mobiele handcomputer Zebra eenvoudig toegang tot het Elektronisch Patiënten Dossier.

Een verpleegkundige checkt het patiëntdossier op haar device.Met deze app hebben verpleegkundigen direct aan het bed van de patiënt toegang tot actuele patiëntgegevens. Daarnaast kan belangrijke informatie, zoals de hartslag en de bloeddruk, meteen in het dossier van de patiënt worden gezet. Papieren werkbriefjes verdwijnen op de afdelingen waar met Rover gewerkt wordt. Dit is winst voor de patiëntveiligheid en levert verpleegkundigen veel tijdswinst op.
 

Wondfoto’s

Ook kunnen (wond)foto’s gemaakt worden via Rover en kan het apparaat medicatie van de patiënt scannen. Verpleegkundigen hoeven hierdoor niet langer met de luidruchtige medicijnwagen op wielen over de afdeling te rollen. Vooral in de nacht scheelt dit veel geluidsoverlast voor de patiënten.
 
De verpleegafdelingen Urologie, Gastro-Intestinale Chirurgie, MDL (Maag, Darm en Lever) en de verpleegafdeling met coronapatiënten werken sinds deze week met de Zebra’s.
 

Aanvulling

Verpleegkundige Margot Lavrijsen vertelt: “Rover is een aanvulling op het dagelijks werk, het is geen vervanging van de vaste computer. Die blijven verpleegkundigen nodig hebben voor handelingen zoals het inlezen van hun dienst of de medicatierondes lopen. Volgend jaar zijn alle ETZ-verpleegafdelingen uitgerust met Zebra’s met de Rover-app”.

Verpleegkundigen op vier klinische afdelingen hebben sinds deze week via de mobiele handcomputer Zebra eenvoudig toegang tot het Elektronisch Patiënten Dossier.