Vragen en antwoorden coronavaccin

5 februari 2021

Onze specialisten krijgen veel vragen van patiënten over de coronavaccins en de vaccinaties. Mensen met diabetes, kanker of een auto-immuunziekte willen bijvoorbeeld weten of de beschikbare vaccins veilig voor hen zijn, stelt internist Esther Donga dagelijks vast. “Ik stel ze gerust, beantwoord hun vragen en maak ze gelijktijdig graag attent op de website van het ETZ, waar veel informatie staat over het coronavaccin.”

Esther Donga, internistDonga heeft begrip voor vragen waarmee patiënten worstelen. “Omdat zoveel over het corona virus en de vaccins wordt gezegd en geschreven, zien mensen door de bomen het bos niet meer. Omdat de vaccins zijn goedgekeurd en veilig zijn bevonden, adviseer ik iedereen om zich te laten vaccineren. Want de kans om besmet te raken met corona is groter dan dat men misschien last krijgt van een eventuele bijwerking.”

Omdat een grote groep mensen specifieke vragen heeft over het coronavaccin heeft, zijn de veel gestelde vragen door het ziekenhuis overzichtelijk op thema gebundeld. Met uiteraard de bijbehorende antwoorden. Ook staan er links naar de website van het RIVM en de Rijksoverheid.