Verslag vaccinatie ziekenhuispersoneel acute zorg

6 januari 2021

07:00 uur

Vaccin-covid19-9_web.jpgBlije gezichten bij medewerkers van Logistiek, chauffeurs en politieagenten. Vanmorgen werden namelijk in alle vroegte bij ETZ locatie TweeSteden dozen met Pfizer vaccins geleverd. Deze vaccins zijn in het ETZ verdeeld in pakketten voor de Brabantse ziekenhuizen.

“Dit is misschien wel het begin van het einde van deze coronapandemie,” zegt een van de medewerkers. “Ik ben trots dat ik hier aan mee mag werken.” Vanmiddag start het vaccineren van zorgpersoneel in de acute zorg, zoals artsen en verpleegkundigen op de spoedeisende hulp, IC en corona-afdelingen. In het ETZ wordt om 14.00 uur de eerste medewerker gevaccineerd.

14:00 uur

Eerste prik covidvaccin is voor Sabine Wittens, SEH-artsVanmiddag om 14.00 uur zijn, onder toeziend oog van de pers (waaronder Omroep Brabant) de eerste mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Vijf medewerkers van het ziekenhuis kregen een prik. Onder hen waren Sabine Wittens, arts op de spoedeisende hulp, IC-verpleegkundige Rowan Marijnissen, arts-assistent Vera Lourens, ambulanceverpleegkundige Chiel Baert en verpleegkundige Manon Gerritse. 
 

Eveline de Bont, lid raad van bestuur Elkerliek ziekenhuis en vicevoorzitter werkgroep Vaccinaties binnen ROAZ Brabant, was bij de eerste prikken die in het Tilburgse ETZ gezet werden. “Vandaag zijn de eerste duizend vaccins aangekomen in Brabant. Ik ben enorm verheugd om te melden dat we aan de slag kunnen met vaccineren. Nog geen jaar eerder werd in dit ziekenhuis de eerste coronapatiënt opgenomen. Het is fijn dat Brabantse zorgverleners uit de acute as inclusief ambulancepersoneel nu dit vaccin kunnen krijgen”, aldus De Bont. 

In totaal worden er vanmiddag 120 medewerkers van het ETZ geprikt. Donderdag zijn nog eens zeventig personeelsleden aan de beurt.