Consulten op afstand

7 december 2020

Door coronamaatregelen vervangen we afspraken op de polikliniek zoveel mogelijk voor een consult op afstand. Deze afspraak op afstand houden we per telefoon (belconsult), per video (consult met beeldverbinding) of per e-mail (schriftelijk consult). Op deze manier heb je direct contact met de zorgverlener en bieden we een volwaardig consult, als vervanger van de poliafspraak. Veel patiënten lijken het prettig te vinden. Er is geen reistijd en patiënten voelen zich soms zelfs vrijer om te praten dan in de spreekkamer.


“We willen zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen en behoeften van de gebruikers. Daarom hebben we zowel artsen als patiënten gevraagd naar wat zij vinden van videoconsulten,” vertelt Sophie Truijens, zorgadviseur bij het ETZ. Sophie is betrokken bij de versnelde uitrol van het videobellen in het ETZ. “Nadat we in maart versneld van start zijn gegaan met videobellen, hebben we in juli geëvalueerd. We wilden vooral de voor- en nadelen afwegen en zien waar nog kansen en belemmeringen liggen”.

consult-op-afstand-web.jpg

Videoconsulten hebben een grote vlucht genomen tijdens de coronacrisis.

 

Kosten

De kosten van consulten op afstand zijn hetzelfde als voor een afspraak in het ziekenhuis en tellen mee voor het eigen risico. De afspraken over e-health in tijden van Corona zijn overeengekomen met zorgaanbieders, zorgverzekeraars en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Meer informatie?

Bekijk de handige lijst met veel gestelde vragen en antwoorden over zorgkosten.