ETZ gaat samenwerken met D.S.G. Schoonmaakbedrijf BV

13 november 2020

Het ETZ heeft dinsdag 10 november de samenwerking met D.S.G. Schoonmaakbedrijf BV officieel gemaakt. Sinds maart is D.S.G. aan de slag bij het ETZ om de glasbewassing te verzorgen en te ondersteunen in schoonmaak van ruimtes in het ziekenhuis waar de coronazorg plaatsvindt.

Het Tilburgse schoonmaakbedrijf  levert schoonmakers en specialisten voor de eindreiniging dag en nacht. Ook werken er op afroep schoonmakers in het ETZ om allerlei specialistische werkzaamheden en allerhande hand- en spandiensten te verrichten. Judith Middelberg, teamleider Schoonmaak: “Voor de coronacrisis hadden wij geen schoonmaak aanwezig in de nacht, nu is het bittere noodzaak."

Een schoonmaker van D.S.G. aan het werk.

Fijne ondersteuning

Als coronapatiënten overgeplaatst worden van de ene naar de andere afdeling of klaar zijn op de Spoedeisende Hulp, moeten die ruimtes gereinigd worden om weer nieuwe patiënten te kunnen opvangen. Dit is specialistisch werk.

“Onze ETZ-schoonmaakmedewerkers zijn gewend aan deze werkzaamheden en we doen dat al jaren zelf, maar door de coronacrisis hebben we momenteel niet voldoende collega's op bepaalde tijdstippen om al deze extra werkzaamheden op te vangen. D.S.G. heeft de specialistische kennis in huis om deze schoonmaakwerkzaamheden te verzorgen. Ik ken D.S.G. als een zeer flexibele organisatie met goed opgeleide mensen. Wij zijn dankbaar dat zij onze collega's kunnen ondersteunen in deze uitdagende tijd."