Uitstellen van zorg

22 oktober 2020

Wij willen goede zorg leveren, aan iedereen. In deze tijd is dat soms lastiger omdat we door Corona een deel van de normale zorg stop moeten zetten. Met ons zorghart vinden wij dit erg vervelend. We leggen je hierover graag wat meer uit.

Waarom kunnen we niet iedereen helpen?
Er is krapte aan zorgpersoneel. We kunnen alleen voor het toenemend aantal coronapatiënten blijven zorgen, als we daarvoor medewerkers van andere afdelingen in het ziekenhuis inzetten. Dit kan ervoor zorgen dat het werk op andere afdelingen deels stil komt te liggen. Het aantal coronabesmettingen in de samenleving neemt toe, dus ook bij ons zijn medewerkers besmet geraakt met het coronavirus. Zij kunnen niet komen werken en dit zorgt voor meer druk op onze zorg.

Wat nu?
Door creatief te zijn met de inzet van ons personeel hopen we dat zoveel mogelijk zorg door kan blijven gaan. Ons ziekenhuis is een veilige plek om naartoe te gaan in deze tijd. Er zijn heel veel maatregelen genomen om de kans op besmetting met Corona te voorkomen. Heb je een afspraak? Zeg deze dan dus niet af uit angst om besmet te raken.

Het is niet altijd makkelijk. Maar we hopen dat iedereen zich zoveel mogelijk aan de richtlijnen houdt, zodat we het virus samen snel onder controle hebben. Dan kunnen wij al onze zorg hopelijk weer snel voortzetten.

uitstellen-van-zorg-web.jpg