ETZ helpt mee aan gezonde lunch schoolkinderen

22 oktober 2020

Als voedingsziekenhuis wil het ETZ patiënten een gezonde maaltijd verzorgen, met veel groenten en fruit. Dat doel heeft de organisatie TommyTomato ook, maar dan voor basisschoolleerlingen. Het ETZ helpt de organisatie dan ook graag op weg door keukenapparatuur uit te lenen.

“Slecht 1 procent van de kinderen eet voldoende groenten, blijkt uit onderzoek”, zegt Erik van de Plas, initiatiefnemer van TommyTomato. De organisatie levert gezonde kindvriendelijke lunches op scholen die vanuit een centrale locatie bereid worden.

Uitleen apparatuur 

Het ETZ leent voor het komende half jaar diverse apparatuur uit. Bijvoorbeeld zogeheten au-bain-marie warmhoudbakken en regaalwagens om eten in op te bergen. Deze worden nu tijdelijk minder gebruikt. “Vanwege het nieuwe voedingsconcept werken we minder met deze materialen, dus fijn dat ze nu van pas komen voor dit mooie initiatief. We zijn blij om hieraan onze bijdrage te mogen leveren”, aldus Twan van der Heijden, coördinator Voeding in het ETZ.

Belang gezonde voeding 

Op een aantal scholen lopen nu proeven. Het doel is dat alle scholen in Nederland hieraan gaan meedoen. Erik: “Juist op jonge leeftijd moeten we kinderen leren wat gezond eten is, en dan vooral door het samen te doen. Dit verlaagt het risico op welvaartsziekten in de toekomst.”

 

tommytomato.jpg