Op bezoek? Melden aan de bezoekersbalie

9 september 2020

Het ETZ gaat werken met een tijdelijk verscherpt toegangsbeleid. Bezoekers zijn welkom om op bezoek te komen, maar alleen als dat veilig kan. We starten vanaf maandag 14 september met een week proefdraaien op locatie ETZ Elisabeth waarbij bezoekers aan de Bezoekersbalie een badge krijgen waarmee ze op de verpleegafdeling terechtkunnen.

De afgelopen maanden heeft het ETZ, net als andere ziekenhuizen in Brabant, een strikte bezoekregeling gehanteerd om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Het ziekenhuis is blij dat het de afgelopen maanden de bezoekregeling iets heeft kunnen verruimen. Maar de regels zijn nog niet zoals ze waren. Om patiënten en bezoekers elkaar veilig te laten ontmoeten, is het essentieel dat zij anderhalve meter afstand tot elkaar houden. En dat betekent dat het ETZ minder mensen toe kan laten op de verpleegafdeling.

Bezoekersbadge

Om te voorkomen dat bezoek elkaar toch kruist in de verpleegtoren en er te veel mensen op de verpleegafdeling zijn, is er een badgesysteem ontwikkeld. Elke bezoeker krijgt een ‘coronaproof’ badge met een kamernummer. Zo ziet de verpleegkundige meteen of een bezoeker veilig de verpleegafdeling op kan.

Proef

We starten de uitrol van de Bezoekersbalie op locatie ETZ Elisabeth. Bezoekers melden zich bij het eerste en tweede liftenblok.

Meer info? Lees ook het (premium) bericht op Brabants Dagblad.

Regels op de verpleegafdeling

We kunnen de bezoektijden alleen verruimen als iedereen zich aan deze maatregelen houdt:

  • ​Als je gezondheidsklachten hebt, kun je niet op bezoek komen.
  • Bekijk van tevoren de actuele bezoektijden. Kom niet buiten deze bezoektijden naar het ziekenhuis.
  • Kom niet met meer mensen dan toegestaan.
  • Houd je aan de anderhalve meter afstand en desinfecteer je handen bij binnenkomst en vertrek.
  • Je mag tijdens je bezoek de kamer niet verlaten. Je kunt dus niet naar buiten of naar de horeca.
  • Na het bezoek verlaat je het ziekenhuis zo snel mogelijk.