ETZ app met info over corona veel geraadpleegd

6 juli 2020

De app ‘Corona Zorgpad‘ van het ETZ is in korte tijd duizenden keren gedownload. Met de gegevens kan goed gevolgd worden hoe het coronavirus zich ontwikkelt en wat de druk is op de zorg in een bepaalde regio. 

De ETZ Behandelwijzer, een app van het ETZ, werd in april aangevuld met informatie over het coronavirus. Met deze app - het zogenoemde ‘Corona Zorgpad’ - kunnen patiënten een sneltest doen en hun gezondheid monitoren. Ook biedt de app algemene informatie over het virus en hoe het ETZ omgaat met corona. 

Interactieve kaart

Met de laagdrempelige corona-app kan de druk op de zorg voorspeld worden.De app is in totaal meer dan 10.000 keer gedownload. Meer dan 5.000 mensen deelden hun geslacht, leeftijd en postcode. Met deze gegevens kon een interactieve kaart worden gemaakt, waarop per postcodegebied zichtbaar is hoeveel mensen de app gebruikten, wat voor symptomen zij hadden, hoe vaak ze contact hadden opgenomen met een zorgverlener en wat daaruit voortgekomen was. 

Met deze gegevens konden het ETZ en Interactive Studios, de ontwikkelaar van de app, een wetenschappelijke studie starten. “Die laat zien dat de ontwikkelingen van symptomen en de verwachte druk op de zorg in een bepaalde regio goed inzichtelijk gemaakt kunnen worden”, aldus Thomas Timmers, medeoprichter van Interactive Studios en promotieonderzoeker aan het Radboudumc in Nijmegen. Ook kon de data gekoppeld worden aan gegevens van het Laboratorium voor Medische Microbiologie en Immunologie Microvida van het ETZ. Onlangs publiceerde het wetenschappelijke eHealth journal JMIR een artikel over de studie.

ETZ Behandelwijzer 

De uitbreiding van het ‘Corona Zorgpad’ werd gedaan in nauwe samenwerking met zorgprofessionals. De app is bedoeld om patiënten te ondersteunen én zorgverleners te ontlasten.
Het ETZ biedt patiënten al enkele jaren de ETZ Behandelwijzer aan. Deze app is vooral bedoeld om patiënten te helpen tijdens hun behandeling. Na het downloaden ontvangen patiënten informatie en handige berichten over bijvoorbeeld de operatie aan hun knie, de plaatsing van een pacemaker of behandeling van kanker. De ETZ Behandelwijzer maakt gebruik van de technologie van de Patient Journey App.

Lees hier het volledige artikel: