Diagnovum opent weer groot aantal prikposten in de regio

15 mei 2020

De reguliere zorg in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) wordt momenteel stapsgewijs opgestart. Daardoor kan het drukker dan gebruikelijk zijn bij de afdeling Bloedafname in het ziekenhuis. Voor patiënten is het goed om te weten dat ze ook altijd terecht kunnen bij een van de vele prikposten van Diagnovum in Midden-Brabant. Enkele prikposten zijn specifiek voor patiënten met luchtwegklachten.

Diagnovum opent weer groot aantal prikposten in de regioDiagnovum heeft met het geleidelijk opschalen van de reguliere zorg in huisartsenpraktijken en ziekenhuis weer een groot aantal prikposten heropend. Daardoor is in de meeste gemeenten nu een prikpost open. Actuele informatie over de prikposten (prikposten algemeen en specifiek voor patiënten met luchtwegklachten) staat op de website van Diagnovum: www.diagnovum.nl/locaties.

Patiënten die niet nuchter geprikt hoeven te worden en bloed willen laten afnemen in het ziekenhuis wordt geadviseerd later op de ochtend of in de middag te komen.

Diagnovum en het ETZ volgen de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt patiënten verzocht in de wachtruimtes anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Zonder afspraak naar prikpost

Patiënten kunnen zonder een afspraak te maken de prikposten van Diagnovum bezoeken. Dit geldt ook voor de prikposten waar alléén patiënten met klachten van neusverkoudheid, hoesten en/of keelpijn terecht kunnen.

Sluiting prikposten tijdens feestdagen

Vanwege de feestdagen zijn de prikposten gesloten op Hemelvaartsdag 21 mei en Tweede Pinksterdag 1 juni.