Duim omhoog voor alle zorgverleners

10 april 2020

Waardering naar elkaar uiten en een hart onder de riem steken is ontzettend belangrijk in deze bijzondere tijd. Zo denken ook Henny de la Roy en Erik Franc van piepschuimspecialist VDG De la Roy. Namens de bevolking hebben zij een knalrode, opvallend grote duim geplaatst voor de hoofdingang van ETZ Elisabeth.

De twee mannen zijn in totaal twee dagen bezig om de duim bij tien ziekenhuizen in Brabant te plaatsen. “Samen staan we sterk, dat hebben we als motto op de duim gezet. Met dit symbool willen wij dat graag benadrukken en de zorgmedewerkers allemaal een hart onder de riem steken”, vertelt De la Roy.

De actie is in samenwerking met verschillende bedrijven tot stand gekomen. “Samen met Kingspan Unidek, spuiterij Mosman, MKG Koeriers en Wilms bestratingen hebben wij deze duimen kunnen maken en vervoeren. Het is een belangeloze actie. Wij hebben het op dit moment rustig en zo de kans om ook ons steentje bij te dragen. Wij hopen dat het extra kracht geeft aan het ziekenhuispersoneel en het zien als motivatie om door te gaan. Vandaar ook de duim. Thumbs up! Kom op, we gaan door”, vult Franc aan.

De la Roy en Franc hopen beiden dat het idee over zal slaan op andere bedrijven. “Kijk, wij zijn echte Brabanders, dus wij doen dit voor Brabant. Wij doen het in ons gebied en hopen dat het doortrekt zodat mensen het doorpakken in hun eigen regio of omgeving. Wellicht met andere acties”, sluit Franc af.

Piepschuimspecialist VDG De la Roy plaatste een rode duim voor de hoofdingang van het ETZ als hart onder de riem voor alle zorgmedewerkers.