Hoofdrol ETZ in nieuw seizoen Team Spoedeisende Hulp

4 maart 2020

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg is vanaf donderdag 5 maart te zien in het nieuwe seizoen van tv-programma ‘Team Spoedeisende Hulp’ op RTL5. Kijkers krijgen een kijkje achter de schermen van hét traumacentrum van Brabant. Het programma wordt de komende acht weken iedere donderdag uitgezonden om 21.30 uur.

Iedere zaterdag om 20.30 uur is de herhaling. Ook medewerkers van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort zijn gevolgd en te zien in het tv-programma.

Tekst gaat onder afbeelding verder

Op de SEH zijn kwaliteiten als stressbestendig zijn, samenwerking en snel kunnen schakelen een ware must. Foto: ETZ Fotografie & Film. Foto mag vrij van rechten worden gebruikt
Op de SEH zijn kwaliteiten als stressbestendig zijn, samenwerking en snel kunnen schakelen een ware must. Foto: ETZ Fotografie & Film.

Reëel beeld

Het informatieve programma ‘Team Spoedeisende Hulp’ volgt artsen en verpleegkundigen die dag en nacht intensieve werkzaamheden uitvoeren op de Spoedeisende Hulp (SEH). De spoedeisende hulp-artsen van het ETZ Harm van de Pas, Sabine Wittens, Sietske Folkersma en Bianca Drinkwaard zijn met de camera gevolgd. Ook zijn meerdere verpleegkundigen in beeld gebracht tijdens de opvang van patiënten.
In het programma is te zien hoe patiënten met kleine en grote letsels binnenkomen op de SEH. Ook maken kijkers van dichtbij mee hoe de zorgverleners omgaan met hectische en emotionele momenten. Het programma geeft een reëel beeld van hoe belangrijke en dagelijkse beslissingen in één seconde worden gemaakt. De artsen en verpleegkundigen op de SEH hebben één doel: de patiënt en zijn naasten in een onzekere periode zo goed mogelijk helpen en begeleiden.   
De opnames voor dit vierde seizoen van het programma waren al compleet afgerond voordat de eerste coronapatiënt in Nederland bekend werd.

Traumacentrum

Het ETZ is hét traumacentrum van Brabant. Dat is een centrum van het hoogste niveau in Nederland voor de opvang van ongevalsslachtoffers. Het ETZ is het eerste traumacentrum in Nederland waar 24 uur per dag en zeven dagen per week traumachirurgen en anesthesiologen in huis aanwezig zijn om ongevalspatiënten te kunnen behandelen, zonder tijd te verliezen. Jaarlijks behandelt het ziekenhuis op de SEH ruim 50.000 patiënten. Dat zijn vooral mensen die een ongeval hebben gehad of acuut ziek zijn geworden.