Inloopruimte Oncologie viert 10-jarig bestaan

6 mei 2019

Patiënten met de diagnose kanker die behoefte hebben aan een luisterend oor, zijn binnenkort precies tien jaar op locatie ETZ Elisabeth welkom in de Inloopruimte Oncologie. Dit jubileum wordt woensdag 15 mei 2019 van 16.00 tot 18.00 uur bij de Inloopruimte gevierd

De Inloopruimte Oncologie wordt wekelijks bezocht door vele tientallen patiënten en hun partners of naasten. “Ze kunnen hier terecht voor vragen die niet direct met de zorg te maken hebben”, licht initiatiefnemer Janny van de Laar toe. “Patiënten willen bijvoorbeeld weten hoe ze mantelzorg kunnen regelen of hoe ze hun ziekte aan de kinderen uit kunnen leggen. Als we niet direct een antwoord weten, zoeken we het voor ze uit.”

190417-10-jaar-inloop-oncologisch-centrum-4040.jpg

Janny van de Laar en René van Erve zorgen samen met acht vrijwilligers voor een gastvrije ontvangst.

Welkom zonder afspraak

De Inloopruimte werd tot afgelopen jaarwisseling aangeduid als Oncologisch Centrum. “Maar die naam dekte onvoldoende de lading. Daarom presenteren we ons sinds 1 januari als Inloopruimte Oncologie, om te benadrukken dat patiënten hier altijd zonder afspraak welkom zijn”, zegt Janny. De Inloopruimte is alle werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Samen met collega René van Erve en acht ervaren vrijwilligers zorgt Janny voor een gastvrije, servicegerichte ontvangst.

Huiskamer

Een knusse huiskamer maakt deel uit van de Inloopruimte Oncologie. Janny: “Hier kunnen patiënten even wachten of met de deur dicht tot rust komen. De kamer is onlangs door een gift van mevrouw Catharina Janssen opnieuw ingericht. Bezoekers kunnen hier comfortabel zitten, televisie kijken of een boek uit onze boekenkast lezen”.

De vernieuwde huiskamer wordt 15 mei tijdens de jubileumbijeenkomst officieel geopend. Wie dit mee wil vieren is vanaf 16.00 uur welkom.