Nieuwe bedrijfskleding voor ETZ-medewerkers

26 november 2018

De zorgverleners in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) dragen vanaf heden nieuwe bedrijfskleding. De ingebruikname ging gepaard met een klein feestje. De eerste verpleegkundigen, artsen en zorgassistenten meldden zich ’s ochtends vroeg bij de kledinguitgifte automaat. Daar ontvingen ze hun nieuwe, witte outfit, uit handen van Wessel Griffioen (manager Facilitair & Vastgoed).

Op de drie locaties van het ETZ in Tilburg en Waalwijk is gelijktijdig gestart met de uitgifte van de nieuwe bedrijfskleding. Een mooie mijlpaal waaraan veel voorbereiding vooraf ging. “Ruim anderhalf jaar hebben we naar dit moment toegewerkt. En ik ben blij dat we zover zijn gekomen”, vertelt teamleider Judith Middelberg. Selectiecriteria als kleurgebruik, functiedifferentiatie, hygiëne en infectiepreventie en richtlijnen voor het gebruik werden uitvoerig besproken, gewikt en gewogen. Het resultaat is 35.000 stuks mooie, nieuwe bedrijfskleding voor alle zorgverleners van het ETZ. Met duidelijke kleuraccenten in de kraag, op de mouw en aan de zijkant van de jas. 

Nieuwe dienstkleding voor ETZ-medewerkersAfdelingsassistent Mary Kollenburg neemt met het doorknippen van een lint de nieuwe kledinglijn in gebruik. FOTO: ETZ Fotografie & Film/Marc van Geijn

Met passie en trots
De wens naar nieuwe eenheid in de ETZ-kledinglijn komt voort uit de fusie van het voormalige TweeSteden ziekenhuis en St. Elisabeth Ziekenhuis, bijna drie jaar geleden. Daarna schreef het ETZ - in lijn met de gekozen positionering ‘Buitengewoon’ – een nieuwe visie op bedrijfskleding. Het ziekenhuis vindt het belangrijk dat de kleding functioneel is en met passie en trots gedragen kan worden om goed te presteren. De kleding ondersteunt in de veiligheid en is comfortabel voor de medewerkers. Het draagt bij aan een open houding richting de patiënten. Het is eigentijds, biedt herkenbaarheid en nodigt uit om in dialoog te gaan met de juiste (zorg)verlener. Zo zijn artsen herkenbaar aan een witte, lange jas met korte mouw en verpleegkundigen aan een witte broek met daarop een witte, korte jas. Deze jas heeft lichtblauwe accenten op de mouwen en een donkerblauwe kraag.

Nieuwe bestemming
Een deel van de ‘oude’ kleding die niet zo heel lang geleden is aangeschaft, blijft onder meer op de laboratoria in gebruik. Om kosten te besparen. Voor oude bedrijfskleding die echt niet meer bruikbaar is, zoekt het ETZ een passend, goed doel. Daartoe plaatste de projectgroep Dienstkleding een oproep en liet ETZ-medewerkers meedenken. Er kwamen verrassend veel goede en bruikbare ideeën binnen die de komende tijd worden uitgewerkt. Zo vindt ook een slordige 15.000 stuks kleding hun weg naar een nieuwe bestemming.