Fototentoonstelling ‘Oog voor jou’ tijdens Week van reflectie

26 november 2018

ETZ brengt met fotoreportage patiënten in beeld

Vandaag start de Week van reflectie. Tijdens deze landelijke week (26 tot en met 30 november) worden zorgverleners extra uitgenodigd na te denken over goede zorg. In het ETZ staat de volgende vraag centraal: hoe hebben we oog voor jou als patiënt? Met de jaarlijkse fototentoonstelling laten we zien hoe onze zorgverleners zich met hart en ziel inzetten voor onze patiënten.

Dit jaar zijn foto’s gemaakt op de afdelingen Geriatrie, Traumachirurgie en Algemene Chirurgie. Daarbij hebben zorgverleners diverse patiënten bevraagd over hun ervaringen van de zorg in het ETZ. Zo vertelt een van de patiënten over gezien worden: “Op de momenten dat ik het moeilijk heb, begin ik te huilen. Dan krijg ik een hand op mijn schouder of een arm om mij heen. Dat betekent echt heel veel. Alsof ze me daarmee steunen. Daarmee zeggen ze ‘we zien het’.”

De fotowand van de week van reflectie Fotowand Week van reflectie

De fototentoonstelling wordt jaarlijks georganiseerd door de Commissie Ethiek van het ETZ. De foto’s zijn gemaakt door de medisch fotograaf van het ziekenhuis.