ETZ ontvangt opnieuw Spataderkeurmerk

20 november 2018

Het ETZ heeft het Spataderkeurmerk 2018 in ontvangst genomen. Op basis van verschillende kwaliteitscriteria heeft patiëntenvereniging Harteraad alle ziekenhuizen in Nederland beoordeeld en het keurmerk weer aan het ETZ toegekend. De plaquette werd uitgereikt aan vaatchirurg Marnix de Fijter.

De collega's van de afdeling Chirurgie stonden al op de gang te wachten om zijn reactie te zien. De Fijter wist namelijk niet dat hij de onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Jet en Paul von Burg van de Harteraad waren naar het ziekenhuis gekomen om de plaquette persoonlijk te overhandigen. Ze moesten eventjes wachten, maar een applaus van de afdeling en leden van Harteraad volgde bij de entree van de dokter. “Wat gezellig! Mooi dat we dit mogen ontvangen", reageerde De Fijter. 

Het Spataderkeurmerk geeft een gedetailleerd beeld van de kwaliteit van de veneuze zorg. “De toekenning van het keurmerk laat zien dat de zorg voor patiënten met spataderen in het ETZ goed georganiseerd is", vertelde Paul von Burg tijdens de uitreiking. Dit is niet de eerste keer dat het ETZ dit keurmerk ontvangt. De plaquette heeft een mooi plekje gekregen op de polikliniek Chirurgie. 

Jet en Paul von Burg van de Harteraad overhandigen het Spataderkeurmerk aan vaatchirurg Marnix de Fijter.