Wandelen door een reusachtig oog

9 oktober 2018

Patiënten en bezoekers kunnen deze week op locatie Elisabeth van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) door een groot opblaasbaar oog wandelen. Het Oogfonds informeert met dit maar liefst vijf meter hoge oog het publiek over oogziektes en de alarmsignalen die daaraan voorafgaan.

Belangstellenden vinden het oog tot en met zaterdag 13 oktober op de eerste etage van locatie Elisabeth (Hilvarenbeekseweg), direct boven de hoofdingang. Het oog staat er in het kader van een informatiebijeenkomst over oogaandoeningen en diabetes (suikerziekte) die zaterdagmiddag 13 oktober van 13.00 tot 17.30 uur in de aula van het ziekenhuis plaatsvindt. Deze middag is georganiseerd door het ETZ, in samenwerking met de Oogvereniging.

Tijdens de informatiemiddag komen een oogarts, internist, huisarts en diëtist aan het woord. Zij geven uitgebreid informatie over de behandelmogelijkheden van diabetes en van de oogproblemen die bij diabetes kunnen ontstaan. Ook de invloed van gezond eten komt aan bod.

Het 5 meter hoge opblaasbaar oog