Informatiemiddag ‘Blik op ogen en diabetes’

19 september 2018

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg en de Oogvereniging houden zaterdagmiddag 13 oktober een informatiebijeenkomst over oogproblemen bij diabetes (suikerziekte). Ruim een miljoen landgenoten hebben diabetes. De kans is groot dat ze vroeg of laat oogproblemen krijgen.

Diabetische retinopathie, een complicatie bij diabetes waarbij het netvlies beschadigt, staat in de top drie van oorzaken van blindheid en slechtziendheid bij mensen tussen de twintig en zestig jaar. “Goede screening, betere behandelmogelijkheden en een groter bewustzijn bij patiënten met diabetes moeten de problemen verminderen. Tijdens de informatiebijeenkomst komen de diverse behandelmogelijkheden uitgebreid aan bod”, aldus Janneke van Lith-Verhoeven, oogarts in het ETZ.

Oogarts-Janneke-van-Lith.jpg

Gezond eten

Tijdens de informatiemiddag komen een oogarts, internist, huisarts en diëtist aan het woord. Zij geven uitgebreid informatie over de behandelmogelijkheden van diabetes en van de oogproblemen die bij diabetes kunnen ontstaan. Ook de invloed van gezond eten komt aan bod.
Verder vertellen medewerkers van de Oogvereniging en Diabetesvereniging Nederland wat zij voor mensen met (risico op) diabetes kunnen betekenen. In de pauze en na afloop zijn stands van de Oogvereniging, Diabetesvereniging Nederland en Visio te bezoeken. Daar is volop informatie te krijgen over producten voor slechtzienden. Daarnaast kunnen bezoekers Het Opblaasbare Oog in wandelen en zien hoe het oog er van binnen uitziet.

Programma

De informatiemiddag duurt zaterdag 13 oktober van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in de aula van ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60, Tilburg). Het volledige programma is te vinden op www.etz.nl/agenda. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden door een mail te sturen naar: brabantzeeland@oogvereniging.nl. Bellen kan ook: 06-45 37 89 77.