Kinderopvanggroep neemt Floortje Nachtegaal van ETZ over

29 augustus 2018

Stichting Kinderopvanggroep neemt per 1 september 2018 kinderdagverblijf Floortje Nachtegaal van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) over. “Door de overname worden kwaliteit en continuïteit van de kinderopvang op lange termijn gewaarborgd”, zegt Cecile Timmermans, manager P&O van het ETZ.

Kinderopvanggroep heeft veel deskundigheid en ervaring op het gebied van kinderopvang. De stichting heeft meerdere kinderdagverblijven in Tilburg, Rijen, Eindhoven, Waalre en Valkenswaard, waaronder kinderdagverblijf Leijpark bij locatie ETZ Elisabeth. Floortje Nachtegaal is gehuisvest op het terrein van locatie ETZ TweeSteden in Tilburg.

Overname Floortje Nachtegaal

Specifieke kennis

Mede met het oog op de aangescherpte regelgeving in de Wet kinderopvang vond het ETZ het niet langer verstandig Floortje Nachtegaal in eigen beheer te blijven exploiteren. “Kinderopvang vereist specifieke kennis en die is bij de Kinderopvanggroep volop aanwezig”, aldus Cecile Timmermans. “Dat weten we uit eigen ervaring met kinderdagverblijf Leijpark, waar ook veel ETZ-medewerkers hun kinderen naartoe brengen.”


In goede handen

Beleid van de stichting Kinderopvanggroep is om de afzonderlijke vestigingen veel ruimte te geven voor eigen identiteit. Timmermans: “Daardoor is de verwachting gerechtvaardigd dat Floortje Nachtegaal het eigen, specifieke karakter kan behouden. Voor ouders die gebruik maken van kinderopvang op de locaties ETZ Elisabeth en ETZ TweeSteden is het fijn om te weten dat ze voortaan met één overkoepelende organisatie te maken hebben waar de op te vangen kinderen in goede handen zijn, met uniforme regels”.


Geen ontslagen

Door de overname komen de dertien medewerkers van Floortje Nachtegaal automatisch in dienst van de nieuwe werkgever. Die neemt alle rechten en plichten over die voortvloeien uit de lopende arbeidsovereenkomsten. Er vinden geen gedwongen ontslagen plaats als gevolg van de overgang.