We krijgen een nieuw Elektronisch Patiënten Dossier!

22 maart 2018

We gaan onze zorg voor u nog beter en veiliger maken. Daarom gaat het ETZ vanaf 31 maart over naar één Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). In het nieuwe magazine ETZ In Beeld, dat deze week is verschenen, leest u alles over het nieuwe EPD en het patiëntenportaal MijnETZ.

Het nieuwe EPD vervangt diverse computersystemen van het ETZ. Het is belangrijk dat de artsen en verpleegkundigen op alle ETZ locaties werken met één gezamenlijk EPD. Zorgverleners in het ETZ kunnen dan snel en op een betrouwbare wijze over uw actuele gegevens beschikken. Zo zien zij allemaal
dezelfde informatie.

Eén digitaal dossier

Per 31 maart is er één digitaal dossier waarin onze zorgverleners uw medische gegevens, zoals onderzoeksresultaten, overzicht van medicijnen en allergieën en behandelplannen kunnen opslaan en raadplegen. Ook worden uw naam- en adresgegevens, correspondentie met uw huisarts en dergelijke
in dit dossier bewaard.

Met het EPD kunnen wij de patiëntveiligheid continu verbeteren, kwalitatief goede zorg leveren en zo efficiënt mogelijk werken. Zo is ons ziekenhuis beter ingericht op de toekomst. Alleen geautoriseerde medewerkers van het ziekenhuis zijn bevoegd om uw dossier in te zien en op te vragen. Uw privacy is
hierbij zeer belangrijk. 

Verpleegkundige met patiënt

Wat betekent dit voor u?

Langere wachttijden. Om goed en veilig in het nieuwe EPD te werken, zijn alle zorgverleners uitgebreid getraind. Toch hebben zij mogelijk meer tijd nodig, omdat het werken in het systeem nieuw voor hen
is. Hierdoor kunnen afspraken uitlopen. Ook telefonische wachttijden kunnen oplopen. Daarom zijn de komende weken minder poliklinische afspraken, operaties en opnames ingepland, om de uitloop van spreekuren en ziekenhuisbezoek zoveel mogelijk te voorkomen.

Inzicht in eigen dossier. Onderdeel van het nieuwe EPD is het patiëntenportaal MijnETZ. Hiermee kunt u digitaal meekijken in uw eigen dossier. MijnETZ gaat net als het nieuwe EPD live op 31 maart 2018.

Niet meer melden aan de balie. Vanaf 31 maart werkt het ETZ op alle locaties met aanmeldzuilen. Nadat u zich met uw patiëntenpas heeft aangemeld bij de zuil, kunt u meteen plaatsnemen in de wachtruimte van de polikliniek.

Laat uw huidige medicijngebruik controleren! Bezoekt u na 3 april 2018 de polikliniek van het ETZ, laat dan vooraf aan het polibezoek uw medicijngebruik controleren. Dit doet u door ruim op tijd, liefst
een half uur voor uw afspraak, naar het ziekenhuis te komen. We doen dit om uw huidige en actuele medicijngebruik op te nemen in het nieuwe EPD.

Kijk mee. Geef gerust aan dat uw mee wilt kijken op het scherm als uw zorgverlener gegevens invoert in het EPD.

ETZ In Beeld

Deze week is het nieuwste nummer van de patiëntenkrant ETZ In Beeld verschenen. In de uitgave beantwoordt bestuurder Anita Wydoodt alle vragen van patiënte Moniek Verhof over het patiëntenportaal MijnETZ. Klinisch psycholoog Danny Tak en neuroloog Guus Schoonman vertellen hoe zij patiënten gaan betrekken bij Mijn ETZ tijdens hun spreekuur.

Ook kunt u alvast een kijkje nemen op de homepage van het patiëntenportaal en leest u meer over de aanmeldzuilen op alle locaties en het delen van medische gegevens.

Neem de krant mee als u hier in het ziekenhuis bent of blader het nieuwe ETZ In Beeld alvast online door: ETZ-In-Beeld-EPD-editie.pdf

Ook interessant

Patiëntenpas

Patiëntenpas

In het ETZ werken we met een patiëntenregistratiesysteem. Iedere patiënt van het ziekenhuis ontvangt een persoonlijke patiëntenpas.

MijnETZ logo: patiëntenportaal

MijnETZ

MijnETZ geeft je toegang tot je medische dossier in ons ziekenhuis. Je kunt met het portaal op een veilige manier zelf afspraken maken of je uitslagen bekijken.

Patiënt en partner kijken in MijnETZ

Veelgestelde vragen MijnETZ

Heb je vragen over patiëntenportaal MijnETZ? Wil je weten wat er nog meer mogelijk is met MijnETZ? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Aanmeldzuilen

Aanmeldzuilen

Op alle ETZ-locaties meld je je bij de aanmeldzuil aan voor je polikliniekafspraak.

Patiënt en partner kijken in MijnETZ

MijnETZ en de voorwaarden

Met het gebruik van MijnETZ, op welke wijze dan ook, aanvaardt u de voorwaarden en bent u hieraan gebonden. Wanneer u voor het eerst inlogt op MijnETZ wordt u expliciet om toestemming gevraagd…