Digitale assistent voor zorgverleners

29 januari 2018

Het ETZ is met de ingebruikname van de innovatieve tool ‘Ask Me’ een technologische innovatie rijker. Ask Me fungeert als een digitale assistent voor zorgverleners in het ziekenhuis. Zorgverleners kunnen via deze nieuwe tool vragen stellen over werkprocessen. Het antwoord verschijnt in de vorm van tekst, beeld of korte film op computer, tablet of telefoon. Dat spaart tijd en moeite en biedt ondersteuning daar waar het nodig is: op de werkplek.

Het alarm van een apparaat dat plotseling afgaat, medicatierichtlijnen die veranderd zijn, een procedure die is aangepast. Zorgverleners moeten veel weten om snel en goed te kunnen handelen. Tegelijkertijd is de werkdruk hoog en volgen de ontwikkelingen elkaar in razend tempo op. Ask Me is ontwikkeld vanuit de behoefte om direct op de werkplek een antwoord te krijgen op vragen.

In drie klikken

De applicatie Ask Me is geschikt voor laptop, computer on wheels, tablet of smartphone. Makkelijk beschikbaar dus, in elke werksituatie. In Ask Me staat standaard een aantal kritische werkprocessen, opgeknipt in korte stapsgewijze taakinstructies. Elke zorginstelling kan zelf wijzigingen aanbrengen en onderwerpen toevoegen, zodat een op maat gemaakte digitale assistent voor de werkplek ontstaat. De zorgverlener krijgt in drie klikken een tekst, plaatje of filmpje in zijn scherm te zien met de informatie die hij op dat moment nodig heeft.

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

Co-creatie

Voor de ontwikkeling van Ask Me is nauw samengewerkt tussen Noordhoff Health en acht leden van Profportaal Zorg: Catharina Ziekenhuis (Eindhoven), Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen), Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (Tilburg en Waalwijk), Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch), Medisch Centrum Leeuwarden, Máxima Medisch Centrum (Eindhoven), Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam) en het Landsteiner Instituut, namens het Haaglanden Medisch Centrum en het Groene Hart Ziekenhuis.

De pilotversie van Ask Me heeft medio 2017 in de Verenigde Staten de Enterprise Video Award 2017 gewonnen voor de korte, doeltreffende instructievideo’s die worden gebruikt.

Profportaal Zorg is een coöperatie van ziekenhuizen en zorginstellingen die gezamenlijk werken aan leeroplossingen voor en door zorgprofessionals. Noordhoff Health is een strategische partner van Profportaal Zorg.

Lees meer over Ask Me op de website van Noordhoff Health