Toekomstbestendige OK feestelijk geopend

4 december 2017

Met het doorknippen van een symbolisch hechtdraad is woensdag 29 november het geheel vernieuwde OK-complex op locatie ETZ Elisabeth symbolisch geopend. Robbert Bremer, medisch manager OK, verrichtte de feestelijke knip op ‘chirurgische wijze’.

Hoewel de verbouwde Operatiekamers (OK) al een hele tijd in gebruik is, is deze nooit officieel geopend. "We hebben er twee jaar hard aan gewerkt. We willen het graag afronden en vieren", legt Jan Steenbakker, hoofd Operatiekamers, uit.

In een speech vertelt hij de belangstellenden over de lange weg naar de OK zoals die er nu uitziet. Hoe het begon met een plan en een haalbaarheidsstudie. "En voor je het weet, heb je een megaproject". Uiteindelijk zijn twaalf operatiekamers gerenoveerd en uitgebreid. Bovendien zijn twee hightech hybride OK's gebouwd.

Feestelijke opening OK ETZ Elisabeth

Back to the future

Het resultaat is een toekomstbestendige OK om trots op te zijn. "Het is echt mooi geworden", vindt operatie-assistente Annemarie, al 32 jaar werkzaam in het ziekenhuis. "We hebben letterlijk meer ruimte gekregen en het is lichter geworden. In de zijgangen zijn grote ramen en heb je het gevoel iets van buiten mee te krijgen.”

Na de officiële opening trekken groepjes belangstellenden een overall aan voor een rondleiding. Dennis van Berge Henegouwen, van 1988 tot 2009 vaatchirurg op locatie ETZ Elisabeth, kijkt bewonderend om zich heen. "Het is back to the future. Het is zo goed doordacht en uitgevoerd, dat het ETZ hier de komende twintig jaar mee vooruit kan." Met glimmende ogen: "Maar ze moeten wel aan de bal blijven.”