Team ministerie geeft antwoord op zorgvragen

3 december 2017

Valt een bezoek aan de dokter wel of niet onder het eigen risico? Wie kan mij helpen om sneller behandeld te worden? En hoe zit het precies met de zorgtoeslag? Wie antwoorden op deze en andere vragen wil, kan terecht bij een informatiestand in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis).

Veel Nederlanders weten de antwoorden op bovenstaande vragen niet. Om hier verandering in te brengen is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de campagne Ik-regel-mijn-zorg-goed gestart.

Het informatieteam van VWS beantwoordt vragen over de zorgverzekering.

Uitleg

Het ministerie informeert Nederlanders elk jaar over veranderingen rondom de zorgverzekering via een campagne. Mensen worden aangespoord bewust te kijken naar de eigen zorgsituatie en om te controleren of hun zorgverzekering hier wel goed bij past. Ook wordt uitleg gegeven over waar je op moet letten bij overstappen van verzekeraar en wat het verschil is tussen een restitutie- of naturapolis. De campagne richt zich op iedereen van 18 jaar en ouder en daarnaast ook specifiek op laaggeletterden.

Programma

Het informatieteam van VWS is donderdag 14 december van 09.00 tot 17.00 uur aanwezig in ETZ Waalwijk (Kasteellaan). Het team bezoekt dinsdag 19 én donderdag 21 december zowel locatie ETZ TweeSteden (Dr. Deelenlaan in Tilburg) als locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg in Tilburg). Belangstellenden zijn ook hier tussen 09.00 en 17.00 uur welkom.

Ga voor meer informatie over de campagne naar www.ikregelmijnzorggoed.nl.​