Robert Matthijsen versterkt vakgroep Chirurgie

1 december 2017

Dr. Robert Matthijsen is onlangs toegetreden tot de vakgroep Chirurgie Midden-Brabant. Hij is gespecialiseerd in gastro-intestinale (maag en darm) chirurgie. 

De bijna 40-jarige Matthijsen is van huis uit een echte Brabander en zal zich in Tilburg dan ook als een vis in het water voelen. Hij studeerde in Maastricht en werd opgeleid in de regio Amsterdam. Daarna heeft hij zich verder gespecialiseerd in de slokdarmchirurgie in Eindhoven en in Utrecht.

Door de samenwerking binnen het Embraze kankernetwerk (www.embraze.net) is het ETZ in hoog tempo uitgegroeid tot een van de drie grootste centra voor de behandeling van slokdarm- en maagkanker in Nederland.

Het ETZ is een van de weinige ziekenhuizen waarbij zowel het deel van de operatie dat in de buik plaatsvindt als het deel dat in de borstholte geschiedt volledig via een kijkoperatie (laparo-thoracoscopisch) wordt gedaan. In Nederland gebeurt dit doorgaans bij minder dan de helft van de patiënten. Hierdoor liggen de patiënten die in Tilburg worden geopereerd gemiddeld drie dagen korter in het ziekenhuis. Ook hebben deze patiënten minder vaak complicaties en hoeven ze minder vaak na ontslag opnieuw in het ziekenhuis te worden opgenomen.

Matthijsen heeft zich de afgelopen jaren specifiek toegelegd op deze moeilijke tak van de chirurgie, hij zal samen met collega’s Heisterkamp, Martijnse en Langenhoff de komende jaren werken aan het verder ontwikkelen en verfijnen van de operatietechnieken.