Informatieavond erfelijk verhoogd cholesterol

16 oktober 2017

De afdeling Vasculaire Geneeskunde van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) houdt donderdag 23 november een informatieavond met als titel ‘Erfelijk verhoogd cholesterol’. Bezoekers worden tijdens deze bijeenkomst bijgepraat over actuele ontwikkelingen in opsporing en behandeling.

Voor patiënten met erfelijk verhoogd cholesterol, oftewel familiaire hypercholesterolemie (FH), zijn de afgelopen jaren veel zaken veranderd. Zo is de Stichting Opsporing Erfelijke Hyperlipidemien (StOEH) opgeheven. Daarom organiseert een aantal ziekenhuizen – waaronder het ETZ – regionaal de opsporing in zogeheten LEEFH centra.

Locatie ETZ Waalwijk is zo’n LEEFH centrum. Tijdens de informatieavond wordt hier uitgebreid op ingegaan. Ook met betrekking tot de behandeling van patiënten met FH zijn nieuwe ontwikkelingen te melden. De avond is bedoeld door patiënten, hun naasten en andere belangstellenden.

Datum donderdag 23 november
Tijd 19.00-21.00 uur, ontvangst vanaf 18.30 uur
Locatie Restaurant van locatie ETZ Waalwijk (Kasteellaan 2)
Inschrijving via researchwaalwijk@etz.nl of tel. (013) 221 73 74
Deelname gratis