Stoppen met roken in oktober

11 september 2017

Campagnebus bezoekt 14 september het ETZ

De vierde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken.

De landelijke kick-off van Stoptober was vrijdag 8 september in Amsterdam en vanaf 1 oktober start de 28 dagen niet-rokenreis. Op donderdag 14 september doet de landelijke campagnebus van Stoptober het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg aan: de bus bezoekt locatie ETZ TweeSteden van 10.00 tot 12.00 uur en daarna locatie ETZ Elisabeth van 14.00 tot 16.00 uur. Bezoekers vinden daar alle informatie over de actiemaand.

Een groep buurtbewoners uit de Tilburgse wijk Groenewoud heeft zich al voorgenomen om deel te nemen aan Stoptober. B-in motion maakt samen met SineFuma en de GGD een mini-documentaire over hun ervaringen. Buurtbewoners die ook willen meedoen kunnen contact opnemen met an@b-inmotion.nl.

Stoptober camper bezoekt ETZ

Speciale app

Voor deelnemers aan Stoptober (met bewijs van inschrijving) is er een speciale gratis Stoptober-app, die vanaf 28 september kan worden gedownload. In deze app staat wat stoppen met roken betekent voor de gezondheid. Gebruikers ontvangen dagelijks tips en lezen wat ze zoal kunnen verwachten gedurende die 28 dagen.

Via social media (FacebookTwitterInstagram) blijven deelnemers op de hoogte en kunnen ze ervaringen uitwisselen. Ook kunnen deelnemers een gratis Stoptober Magazine ophalen; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober! Ga voor meer informatie naar www.stoptober.nl.

Nieuw: Stophuis

Dit jaar is er voor het eerst een Stophuis. 50 Nederlanders laten zich vrijwillig, 5 dagen en 5 nachten opsluiten in een kazerne in Grave. Deelnemers gaan samen de stop-uitdaging aan en hopen zoveel mogelijk rokers te inspireren ook te stoppen met roken.

Dagelijks wordt bij AVROTROS een webisode uitgezonden over wat er allemaal in het Stophuis gebeurt, ook is er een livestream zodat kijkers elk moment van de dag kunnen zien hoe het de stoppers vergaat. Kijk op www.zorgnu.nl van AVROTROS.