Sofie van den Enk krijgt rondleiding in het ETZ

13 september 2017

Sofie van den Enk, presentatrice bij KRO-NCRV, is dagvoorzitter op het traumasymposium van de Nationale Traumadag. Maandag 11 september kreeg zij een rondleiding door het ETZ.

“Wat een groot ziekenhuis, heel indrukwekkend!”, is de eerste reactie als Sofie het ziekenhuis binnenstapt. “Ik ben hier met open armen ontvangen”, zegt ze. Sofie nam deze dag een kijkje op de operatiekamers, de Intensive Care en de traumakamer op de Spoedeisende Hulp. Daarnaast bracht ze een bezoek aan Libra Revalidatie, locatie Leijpark. 

Sofie van den Enk en Jan Steenbakker

Thema

Het thema van het symposium spreekt Sofie erg aan. “Een trauma bekijken vanuit het patiëntenperspectief is iets wat mensen raakt. Ik hoop dan ook op een open uitwisseling en een leerzame paneldiscussie op het symposium.”

Symposium

Tijdens het symposium op de Nationale Traumadag staat alles in het teken van het thema: ‘De dag dat mijn leven veranderde. Traumazorg door de ogen van de patiënt’. Samen met dagvoorzitter Sofie van den Enk en traumapatiënte Bibi doorlopen de deelnemers het zorgproces van een ernstig trauma. Genodigden zijn zorgprofessionals en traumapatiënten. Voor meer informatie over de Traumadag, ga naar www.etz.nl/traumadag.