Hoofdrol voor ETZ-cardiologen in video Philips

11 september 2017

De cardiologen van het ETZ zijn enthousiast over het werken met IntelliSpace Cardiovascular (ISCV), een systeem voor de opslag en beoordeling van hartbeelden. Ze delen hun persoonlijke ervaringen met ISCV in een door Philips gemaakte video.

Bij bijna elke hartpatiënt wordt een echo van het hart gemaakt. De cardiologen kunnen op alle werkplekken de onderzoeksbeelden oproepen, in combinatie met het medisch dossier van de betreffende patiënt. Het ETZ is voor dit nieuwe beeldsysteem referentieziekenhuis voor Philips. De cardiologen hebben daarom meegewerkt aan een video over ISCV. Bekijk deze video online.

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

Mogelijkheden

Door de ingebruikname van ISCV hoeven cardiologen niet meer te zoeken naar beelden en verslagen van eerdere onderzoeken, en meerdere schermen te openen. Alles wordt nu bij elkaar gepresenteerd, op een tijdlijn die in chronologische volgorde staat. De zorgverleners hebben zo toegang tot de volledige geschiedenis van diagnose en behandeling. Dit voorkomt onnodige onderzoeken.

Bovendien biedt het de afdeling Cardiologie een grote flexibiliteit in het maken, rapporteren en het houden van overleg over de gemaakte onderzoeken. De verwerking van de onderzoeken verloopt sneller waardoor patiënten eerder de uitslag ontvangen.

Echo-arts Wally Wonnink (l.) en cardioloog Paul Melman zijn enthousiast over de mogelijkheden die ISCV biedt.