Concentratie geboortezorg en nieuw Moeder- en Kindcentrum

12 juli 2017

Bevallingen in Tilburg en omgeving per 9 oktober op locatie ETZ Elisabeth

Vanaf maandag 9 oktober 2017 wordt de geboortezorg geconcentreerd op locatie ETZ Elisabeth. Alle bevallingen, zowel in het kraamhotel als in het ziekenhuis, vinden vanaf die dag plaats op ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg. Daarmee vervalt de mogelijkheid te bevallen op locatie ETZ TweeSteden en Kraamhotel Terra Lunavi de Meiboom. De thuisbevalling blijft uiteraard ook mogelijk.

Ben je uitgerekend na 9 oktober, maar beval je eerder of word je opgenomen, dan is dat in principe al op locatie ETZ Elisabeth. De spreekuren blijven na 9 oktober onveranderd plaatsvinden op één van buitenlocaties bij jou in de buurt of op de locaties van het ziekenhuis: ETZ TweeSteden, ETZ Waalwijk én ETZ Elisabeth.

Nieuw Moeder- en Kindcentrum

Na de concentratie van de geboortezorg op ETZ Elisabeth, opent in december 2017 het nieuwe Moeder- en Kindcentrum. Verloskundigenpraktijken EVA, De Vlinder, De Zon en de verloskundigen van Livive gaan fuseren. Samen met de gynaecologen en kinderartsen van het ETZ en Lunavi Kraamzorg vormen zij de geboortezorg en kindergeneeskundige zorg binnen het nieuwe Moeder- en Kindcentrum.

In dit centrum vind je alle zorg voor zwangeren, kraamvrouwen, pasgeborenen en kinderen tot en met 18 jaar onder één dak. Niet alleen in het ziekenhuis, want voor de zwangerschap, baring en kraamperiode blijft ook de zorg in de thuissituatie of in de praktijk om de hoek gegarandeerd. Verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden, verpleegkundigen en kinderartsen dragen samen de verantwoordelijkheid voor de best passende zorg, afgestemd op jou, je partner en jullie kind. 

Eigen regie

In het nieuwe Moeder- en Kindcentrum wordt gewerkt vanuit de visie Family Centered & Integrated Care. Het gezin heeft de mogelijkheid zelf de regie te nemen, waarbij de wens van het gezin leidend is. Ouders en kinderen blijven altijd bij elkaar. De grote kracht van de concentratie is dat er korte lijnen zijn tussen de verschillende zorgverleners en dat we snel de juiste zorg op de juiste plek bieden. 

Rondleiding

Wil je een kijkje nemen? Bezoek dan één van de rondleidingen die wij vanaf 24 augustus organiseren. Meld je hiervoor aan via: rondleidingmkc@etz.nl

Ontvangst balie Moeder- en Kindcentrum, ROUTE 81 - 19.00 uur
ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60 Tilburg
Donderdag 24 augustus
Donderdag 31 augustus
Donderdag 7 september
Donderdag 14 september
Donderdag 21 september
Donderdag 28 september
Donderdag 5 oktober