Verschuiving specialisme mammacare (borstkankerzorg)

30 juni 2017

Vanaf 3 juli 2017 kunnen patiënten voor de Mammacare-polikliniek Chirurgie op de locatie ETZ Elisabeth terecht. De polikliniek op de locatie ETZ TweeSteden is vanaf dan gesloten. Ook voor de borstfoto (mammografie) en echografie van de borst kunnen ze voortaan alleen in het ETZ Elisabeth terecht. Patiënten uit de regio Waalwijk kunnen voor de nacontrole door de chirurg naar ETZ Waalwijk.

De interne oncologische behandelingen blijven op beide locaties en de bestraling blijft bij Instituut Verbeeten. Mocht u vragen hebben, kijk dan in de lijst met veelgestelde vragen (FAQ) of neem contact op met uw specialist.

FAQ voor patiënten

Wat merk ik als patiënt van de verschuiving?

Heeft u (mogelijk) borstkanker, dan kunt u vanaf nu voor diagnostiek op de afdeling Radiologie en voor de behandeling door de chirurg op de locatie ETZ Elisabeth terecht. Ook de polikliniekcontroles door de chirurg na de behandeling vinden voortaan plaats binnen het ETZ Elisabeth. Uitzondering zijn de patiënten uit de regio Waalwijk die voor de nacontroles in ETZ Waalwijk terecht kunnen als ze dat willen.
Voor de behandeling met chemotherapie kunt u nog steeds terecht in het ETZ Elisabeth én ETZ TweeSteden

Kan ik als patiënt nog kiezen tussen de locaties Elisabeth en TweeSteden?

Het maken van borstfoto’s (mammagrafie) en echo-onderzoeken van de borst kan vanaf 3 juli 2017 alleen nog binnen het ETZ Elisabeth. Dat geldt ook voor de chirurgische behandeling en de bezoeken aan de mammapolikliniek.
Voor de behandeling met chemotherapie kunt u nog steeds terecht in het ETZ Elisabeth én ETZ TweeSteden. Op beide locaties is de werkwijze uiteraard hetzelfde.

Hoe weet ik als patiënt in welk ziekenhuis ik moet zijn?

Als nieuwe patiënt wordt u altijd door de huisarts verwezen naar locatie ETZ Elisabeth. De behandeling door de chirurg op de polikliniek en de operatie vinden ook in het ETZ Elisabeth plaats. Het maken van borstfoto’s (mammagrafie) en echo's vinden ook altijd in het ETZ Elisabeth plaats. Als u een behandeling met chemotherapie krijgt, dan overleggen we met u welke locatie het meest geschikt is.
Patiënten uit de regio Waalwijk kunnen voor de nacontrole naar ETZ Waalwijk. Deze mogelijkheid wordt na de operatie aan u voorgelegd.

Ik ben al patiënt in een van beide ziekenhuizen, hou ik na de verschuiving mijn eigen dokter?

Ja, u houdt uw eigen dokter. De beide mammateams worden samengevoegd tot een team werkzaam in het ETZ Elisabeth. De artsen en verpleegkundigen van het ETZ TweeSteden werken voortaan in het ETZ Elisabeth.

Ik heb al mijn artsen bij het ETZ TweeSteden, hoezo moet ik nu naar het ETZ Elisabeth?

De zorg voor de patiënt met borstkanker kan door de samenvoeging van beide mammateams van het ETZ Elisabeth en ETZ TweeSteden verder worden verbeterd. Kennis en ervaring worden gebundeld. Vernieuwingen in de patiëntenzorg kunnen makkelijker worden doorgevoerd.