Koninklijke onderscheiding voor Loeks van der Veen

8 juni 2017

Burgemeester Noordanus van Tilburg heeft donderdagmiddag 8 juni op locatie ETZ Tweesteden een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan bestuurder Loeks van der Veen. Hij is tijdens zijn drukbezochte afscheidsreceptie benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijke onderscheiding voor Loeks van der Veen

 
Loeks van der Veen ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als Lid van de Raad van Bestuur van het ETZ en zijn vele vrijwilligersfuncties. Hij startte zijn carrière in 1981 bij het toenmalige Maria Ziekenhuis in Tilburg. Hij heeft daar diverse functies bekleed, achtereenvolgens assistent-projectleider, coördinator van een stafdienst, directiesecretaris en sectorhoofd. Sinds 1995 was hij Lid van de Raad van Bestuur. Loeks van der Veen verlaat 1 juli – na 36 jaar –  het ETZ.

Belangrijke bijdrage

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden in het ziekenhuis heeft Loeks van der Veen een belangrijke bijdrage geleverd aan de fusies van de Tilburgse ziekenhuizen. In 1997 fuseerde het Maria Ziekenhuis met het St. Nicolaas Ziekenhuis in Waalwijk. Het daaruit voortgekomen TweeSteden ziekenhuis had locaties in Waalwijk, Oisterwijk en Tilburg.

In 2013 vond de bestuurlijke fusie plaats tussen het TweeSteden ziekenhuis en het St. Elisabeth Ziekenhuis, die 1 januari 2016 ook juridisch een feit werd. Loeks van der Veen heeft zich ook voor de totstandkoming van deze fusie enorm ingezet. 

Meerdere functies

Loeks van der Veen

Loeks van der Veen had naast zijn werk in het ziekenhuis ook meerdere vrijwilligersfuncties. Hij is voorzitter van het bestuur van de Stichting ETZ Buiten Gewone Grenzen, lid van het Plaatselijk Comité Nationale Herdenking 4 mei, Lid Raad van Bestuur van de Poliklinische Apotheken Midden-Brabant en van Diagnostiek Brabant.

Sinds 2014 is hij bestuurslid van Midpoint Brabant en bestuursvoorzitter van BZW Midden-Brabant. Daarnaast was hij 21 jaar lang secretaris bij voetbalvereniging Sarto en 10 jaar secretaris en penningmeester bij Willem II.