Week van de Schildklier

8 mei 2017

Logo Week van de Schildklier‘Je bent meer dan je schildklieraandoening’ is dit jaar het thema van de ‘Week van de Schildklier’ (15 tot en met 21 mei). Schildklier Organisatie Nederland (SON) vraagt hiermee aandacht voor de verschillende aspecten van het dagelijks leven van schildklierpatiënten en hun naasten. Vrijwilligers van de SON zijn dinsdag 16 mei van 10.00 tot 15.00 uur met een stand aanwezig op de locatie Elisabeth van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

De vrijwilligers van de SON willen aan patiënten en bezoekers handvatten geven die kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met een schildklieraandoening. Ga voor meer informatie naar www.schildklier.nl.

Schildklier 

De schildklier is een belangrijk orgaan voor stofwisselingsprocessen en groei. Het niet goed functioneren van de schildklier zorgt voor onder meer vermoeidheidsklachten, concentratiestoornissen, gewichtstoename of gewichtsafname. Bijna één miljoen mensen in Nederland hebben een schildklieraandoening. Zij moeten vaak levenslang medicijnen slikken.