Hoog rapportcijfer voor hiv-behandelcentrum

24 mei 2017

De patiënten van het hiv-behandelcentrum in het ETZ zijn bijzonder tevreden over de geboden zorg. Ze geven het complete behandelteam een 8,9 als rapportcijfer. Dat is de uitkomst van een grote enquête waaraan bijna driehonderd patiënten hebben deelgenomen.

De hiv-consulenten en de internist-infectiologen krijgen van de patiënten een dikke 9. En 81 procent van de patiënten zou het hiv-behandelcentrum beslist aanbevelen bij andere hiv-geïnfecteerden. “Ik vind de leden van het team betrokken, vriendelijk, oprecht geïnteresseerd en tegelijk zakelijk en doortastend”, is de mening van één van de patiënten.

Het behandelteam is trots op de mooie resultaten en positieve woorden en gaat proberen de in de enquête genoemde verbeterpunten te realiseren. Want de patiënten hebben ook tips gegeven om de zorg verder te perfectioneren. Zo spreken patiënten hun voorkeur uit voor spreekuren in de avond, telefonische consulten en eHealth (digitale toepassingen in de zorg).