Anesthesioloog Hein Krüger benoemd tot Ridder

19 mei 2017

Burgemeester Mark van Stappershoef  van Goirle heeft vrijdagmiddag 19 mei op de locatie ETZ TweeSteden een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan anesthesioloog Hein Krüger. Hij is tijdens het symposium ter ere van zijn afscheid benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hein Krüger volgde de opleiding Anesthesiologie in Nijmegen (1982-1986). Tijdens zijn studie was hij lid van de onderwijscommissie van de afdeling en van de Boerhaave Commissie. Hij was medeoprichter en bestuurslid van de Verenging van assistent-artsen van het Radboudziekenhuis. In deze jaren ontwikkelde hij een bijzondere belangstelling voor pijnbestrijding.

Anesthesioloog Hein Krüger benoemd tot Ridder

Sinds 1986 is hij in dienst als anesthesioloog bij het Maria Ziekenhuis Tilburg, later TweeSteden ziekenhuis en thans ETZ. Hier was hij van 1993 tot 1995 voorzitter van de Vereniging Medisch Staf en van 2000 tot 2011 medisch manager van de afdeling Intensive Care.

Hij heeft belangrijke bijdragen geleverd aan het moderniseren en uitbouwen van de anesthesiologische zorg en het verbeteren van de IC-zorg. Zo heeft hij de IC-geneeskunde opgezet en deze in de loop der tijd uitgebouwd en geprofessionaliseerd. Ook was hij betrokken bij de nieuwbouw van het OK-complex en bij speciale spreekuren voor de behandeling van patiënten met chronisch pijnklachten. Hij staat bekend om zijn intensieve contact met huisartsen in de regio en voor zijn onderwijs aan assistent-artsen.

Sinds 2000 is Hein Krüger lid van diverse teams op het gebied van palliatieve zorg en euthanasiebegeleiding. Hij was lid van het Regionaal Palliatief Advies Team (2000-2007) en is lid van het Consultatieteam Palliatieve Zorg (sinds 2007) en van het programma Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland (SCEN, sinds 2006). Ook was hij in de periode 1980-2006 als reservist verbonden aan defensie en onder meer betrokken bij de training van 400 geneeskundige bataljons.

De burgemeester van Goirle reikte de versierselen behorende bij deze Koninklijke onderscheiding uit tijdens een symposium dat de heer Krüger werd aangeboden bij zijn afscheid van het ziekenhuis.
Anesthesioloog Hein Krüger neemt afscheid