Fietsen voor nieuwe techniek longoperatie

12 april 2017

Fietsliefhebbers opgelet. Op zaterdag 24 en zondag 25 juni vindt de tweede editie van de Tour de Brabant plaats.  Deelnemers kunnen individueel of in teamverband 150, 300, 450 of 600 kilometer in 24 uur fietsen. Deelname aan deze toertocht – met start en finish in Moergestel – kost slechts 10 euro.

Logo Tour de BrabantDe in het ETZ geopereerde longpatiënt Jan Vriens is één van de deelnemers aan de Tour de Brabant. Hij wil met de fietstocht geld inzamelen voor een nieuwe operatietechniek in het ETZ, aangeduid als de ‘single port VATS-methode’. Eenvoudig uitgelegd: bij deze nieuwe operatietechniek wordt slechts één kleine snede gemaakt voor het verwijderen van de longkwab. Deze wijze van opereren heeft vooral voordelen voor het herstel en revalidatie.

De ETZ-longchirurgen Teun van Egmond, Joël van der Niet en Marnix De Fijter willen de nieuwe techniek ook in het ETZ toepassen. Om dat te kunnen doen moet onder meer het operatie-instrumentarium worden uitgebreid. Jan Vriens wil daarom voldoende geld inzamelen voor minimaal één operatieset, ter waarde van 10.000 euro. Hij is daarom een sponsorproject gestart onder het motto: ‘Fietsen voor innovatie van de long(kanker)operatie’.

Jan Vriens legt uit waarom hij de sponsoractie is gestart: “Onlangs heb ik onder begeleiding van de longartsen en longchirurgen  met succes twee operaties ondergaan, waarmee naar verwachting de bij mij geconstateerde longkanker onder controle is gebracht. Ik vind het zeer belangrijk dat deze chirurgen de kans krijgen om de nieuwe methode verder te ontwikkelen, in het belang van de patiënten”.

Uiteraard stellen we het sympathieke gebaar van Jan Vriens zeer op prijs en hopen we dat veel mensen zijn actie zullen steunen.

Ga voor meer informatie naar www.tour-de-brabant.nl.
Op deze site staat hoe je deel kunt nemen en hoe je Jan Vriens kunt steunen. Donaties kunnen worden gestort op rekening NL46 SNSB 0927 8653 43 van stichting Tour de Brabant, onder vermelding van ‘donatie operatie’.