Nieuwe naam: ETZ Buiten Gewone Grenzen

2 februari 2017

ETZ Buiten Gewone Grenzen. Dat is de nieuwe naam van de stichting die vriendschapsbanden onderhoudt met een gespecialiseerd oncologisch kinderziekenhuis in Lviv (Oekraïne) en het Same Hospital in Same (Tanzania).

De stichting is onder de oude naam ‘TweeSteden over de grenzen’ al sinds 1994 actief. Na fusie tussen het St. Elisabeth en het TweeSteden ziekenhuis is het nu niet meer dan logisch dat de naam van de stichting wordt aangepast, tot ETZ Buiten Gewone Grenzen. In combinatie met een nieuw logo.

ETZ Buiten Gewone Grenzen

Kennisoverdracht

Behalve de naam verandert er verder niets. De stichting kijkt ongewijzigd verder dan de muren van het eigen ziekenhuis en heeft oog voor zorgprojecten wereldwijd. De nadruk van de ondersteuning ligt op kennisoverdracht. Jaarlijks vindt uitwisseling van zorgverleners plaats en worden werkstages georganiseerd. De hulp bestaat ook uit het aanbieden van (afgeschreven)  goederen en apparatuur. 

Kracht

De kracht van de stichting is dat de geboden hulp veel verder gaat dan alleen maar het doneren van bedragen. De inzet betreft steeds afgeronde projecten, waarbij het via stages delen van kennis en ervaring minstens zo belangrijk is. En als geld of goederen worden geschonken, zien medewerkers van de stichting er met eigen ogen op toe dat de middelen op de juiste plek terechtkomen.

Meer over ETZ Buiten Gewone Grenzen

Klik hier voor meer informatie over de stichting en mogelijkheden om de stichting te steunen.