Smart-tv's bieden afleiding tijdens chemokuur

24 januari 2017

Smart-tv’s bieden afleiding tijdens chemokuur

Patiënten kunnen tijdens behandeling kijken naar favoriete serie of film

Lieke van Beers verloor haar partner Jeanine van Kollenburg aan de gevolgen van borstkanker. Eén van de laatste wensen van Jeanine was geld inzamelen voor nieuwe smart-tv’s op de kamers van de Interne Dagbehandeling in het ETZ. Dat gebeurde via een veiling, waarvoor iedereen spulletjes kon geven. Met de opbrengst schafte het ziekenhuis achttien nieuwe tv’s aan voor de twaalf behandelkamers.
 
Twee jaar lang vocht Jeanine tegen kanker. Daardoor bracht ze veel uren in een ziekenhuisbed door. Lieke verwacht dat de nieuwe, interactieve tv’s de patiënten afleiding bieden terwijl ze via een infuus medicatie krijgen toegediend. “Met deze ‘slimme’ toestellen kunnen patiënten tijdens de chemotherapie op de locatie ETZ Elisabeth naar films en series kijken. En hiermee de wachttijd tijdens de behandeling verzachten.”

Roy Donders

Lieke van Beers is veilingexpert: ze is met haar bedrijf LJ Trading dagelijks actief in de veilingbranche. Ze wist samen met Nel Donders veel (zaken)relaties over te halen om spullen voor de ziekenhuisveiling in te brengen. Zo werden kledingstukken uit de winkels van Roy en Rian Donders aangeboden, maar bijvoorbeeld ook dinercheques en schilderijen. Alle artikelen werden aan de hoogste bieders verkocht via de veilingsite van BVA-auctions.

Teamleider Bert Kolen van de afdeling Interne Dagbehandeling is blij met de gelddonatie van Lieke van Beers. “De flatscreens worden al intensief gebruikt, ze staan bijna altijd aan. Met name jonge patiënten vinden het fijn dat ze via de tv’s ook van het internet gebruik kunnen maken. Ze kunnen zo heel gemakkelijk hun favoriete series volgen. De tv’s bieden afleiding, dat stellen onze patiënten erg op prijs.”