'We weten dat we goede zorg bieden'

5 november 2016

In de AD Ziekenhuis Top 100 die vanmorgen bekend is gemaakt, bezet ETZ Elisabeth de laatste plek (en ETZ TweeSteden positie 67). Een plek waar we niet willen staan, en waar we ons niet thuisvoelen. De afgelopen periode hebben we van veel kanten de bevestiging gekregen dat wij een goed functionerend ziekenhuis zijn dat gewaardeerd wordt door partners, toezichthouders en, voor ons vooral belangrijk, door patiënten, om onder meer onze goede zorg.

Natuurlijk gaan we kijken hoe deze lage ranking tot stand is gekomen. AD werkt met prestatie-indicatoren, waarbij op geselecteerde onderdelen van zorg wordt gemeten, elk jaar een andere selectie uit de grote hoeveelheid indicatoren die de Inspectie bijhoudt. De selectie van dit jaar is voor ons dus nadelig uitgevallen. En voor veel kleinere ziekenhuizen juist positief. Dit vereist een zorgvuldige analyse. Onze eerste voorzichtige conclusie is dat de fusie van het St. Elisabeth en TweeSteden niet goed in de indicatoren is verwerkt.

We zijn er van overtuigd dat onze positie in de lijst vooral iets zegt over de kwaliteit van registreren. Als uit analyse blijkt dat op onderdelen de kwaliteit van onze zorg niet aan de normen voldoet, gaan we die specifieke onderdelen vanzelfsprekend verder verbeteren.

We weten dat we dagelijks goede zorg leveren aan onze patiënten. Dat is onze eerste prioriteit, en dat blijft zo. We nodigen iedereen uit om dat vandaag tijdens onze open dag te komen bekijken!